Шефката на Гранична полиция“ разкри защо каналджиите се превръщат в

...
 Шефката на Гранична полиция“ разкри защо каналджиите се превръщат в
Коментари Харесай

Мигрантският поток минавал край Малко Търново и Средец, границата била наситена с полицаи

 Шефката на „ Гранична полиция “ разкри за какво каналджиите се трансформират в камикадзета,  от боязън били подготвени да блъскат патрулките

Местата, откъдето най-често се пробват да минават, са в зоните на отговорност на Малко Търново и Средец, само че ние сме взели нужните ограничения там. Каналджиите също го знаят това, сподели в „ Тази заран “ по бТВ шефът на „ Гранична полиция “ Росица Димитрова.

„ Те са наясно, че границата е наситена със чиновници на „ Гранична полиция “, на Министерство на вътрешните работи. Затова интензивността им е намаляла “, добави тя. 

На въпроса дали знае кои са 10-те служители на реда, които по думите на министър Демерджиев а взели участие в схемата за незаконен трафик на мигранти тя отговори, че единствено той и сътрудниците й от дирекция „ Вътрешна сигурност “ знаят. 

Аз не би трябвало да съм отдадена в това, защото инспекциите се правят от друга конструкция, която не е част от „ Гранична полиция “, съобщи Димитрова. 

„ Санкциите ще са разнообразни според от това дали ще се стигне до наказателно произвеждане под надзора на прокуратурата, дали ще се образува дисциплинарно произвеждане, което ще стане сигурно, в случай че получа такава информация. Като шеф на „ Гранична полиция “ ще издам заповед за това “, добави тя. 

„ Граничната ограда не е компрометирана до степен на нефункционалност. На секторите, които са нефункционални сега, се поставя наложително наряд и стартира нейното обновяване. Между 500 и 900 дневно са опитите за нейното прекосяване “, съобщи шефката на „ Гранична полиция. 

„ Миграционният напън сега в цяла Европа е невиждан. От Европейската работа за брегова защита споделят, че с 80% е повишен по отношение на предходната година. Хората, които желаят нелегално да обхванат на континента, търсят непрестанно способи и то освен през България “, добави тя. 

Според нея каналджиите са проведени незаконни групи, които разполагат с доста финансови средства и вършат всичко допустимо, с цел да ги получат, откакто противозаконните мигранти отидат в страните от Западна Европа. „ Ние излъчваме дежурства, имаме механически средства – камери за наблюдаване, термовизионни камери, само че все пак този голям напън не може да бъде тотално свален до нула “, съобщи Росица Димитрова.

На въпроса на какво се дължи тази голяма смелост в част от участниците в схемата за незаконен трафик на хора и готовността им да блъснат полицейски коли, да не се отзоват на разпорежданията на чиновниците на реда, тя отговори, че това е обвързвано с финансови средства.

Те са подготвени на всичко, с цел да изпълнят задачата – да доближат до страните в Западна Европа, съобщи шефката на „ Гранична полиция “. 

„ Тези хора не се подчиняват на разпорежданията на полицейските чиновници, тъй като знаят, че при задържането ще получат най-строгата глоба от закона. Поради тази причина се стараят да не стопират, или да избягат, откакто биват спрени “, разяснява тя.

По-малко от 5% влизат в България. 95% са опитите за навлизане през границата, които осуетяваме, сподели още Росица Димитрова. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР